Uppdaterat 20201106:

Alla konserter med Försvarsmaktens musikkårer är tillsvidare inställda eller framflyttade p.g.a coronaviruset.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

THWO: Konsert

2 oktober 2016 kl. 15.00 - 18.00

 

Sol, vind och vatten—konsert med Torgny Hanson Wind Orchestra 2 oktober 2016

 

Böljande hav, en stilla flytande flod, isande vindar och värmande sol . Det är några av inslagen i THWO:s höstkonsert på temat ”Sol, vind och vatten”. Som en hyllning till Ted Gärdestad spelar vi hans låt med temanamnet, men i övrigt har vi tittat i den klassiska konstmusiken, baletter och operor, underhållningsmusik, samtida originalmusik och lite i marschrepertoaren efter musik som illustrerar temat. Musik som ligger oss varmt om hjärtat, som låter oss använda blåsorkesterns alla klangfärger och karaktärer, musik som utmanar både oss och lyssnaren, musik som smeker örat. Kom och lyssna, och låt dig svepas med i en virvlande seglats över musikens hav och glädjas i värmen och ljuset som strålar i och kring vår orkester. Vid rodret står som vanligt vår styrman och kapten, Torgny Hanson.

Eric Ericsonhallen söndag 2 oktober kl 15.00.

Biljetter finns på billetto.se. Mer information finns på www.thwo.se. Kontakt: info@two.se och 0735-133156.

 

Torgny Hanson Wind Orchestra är en symfonisk blåsorkester med medlemmar från hela Sverige. I orkestern finns både ännu yrkesverksamma och pensionerade professionella musiker från landets symfoniorkestrar och militärmusikkårer, frilansande musiker, många musiklärare från kulturskolor, vanliga skolor och musikhögskolor, unga musikstudenter och amatörer. Inom de tre senare kategorierna är finns flera gamla musiksoldater från de tidigare värnpliktiga musikkårerna och idel hemvärnsmusikanter. Några av medlemmarna är 80+, några är ännu tonåringar.

Orkestern, som såsom namnet antyder leds av Torgny Hanson, hade sin första konsert i Malmö i mars 2014 har sedan dess givit två konserter om året: på våren i Malmö, på hösten någon annanstans. Nu har turen kommit till Stockholm, där årets höstkonsert äger rum söndag 2 oktober kl 15.00. Temat är Sol, vind och vatten, och på programmet finns bland annat uvertyren till Den flygande holländaren, Sinbad Sjöfararen ur Rimskij-Korsakovs Scheherazade, marscherna HMS Trinidad och In Storm And Sunshine samt originalverket Arktis av Torbjörn Iwan Lundquist.

Detaljer

Datum:
2 oktober 2016
Tid:
15.00 - 18.00
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:

Plats

Eric Ericsonhallen
Kyrkslingan 2-4
Stockholm, 111 49 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
http://ericericsonhallen.se/