MMS inlägg på sociala medier berör!

För några dagar sedan publicerade samfundets Facebook-team en variant på en bild som har cirkulerat mycket på sociala medier. Originalbilden föreställer en engelsk professionell militärmusikkår med budskapet ”If you want to impress with this…” och nedanför den en bild på en skolorkester och fortsättning på budskapet ”…then you need to fund this.”

Bilden har sitt ursprung i Storbritannien, som fått se nedskärningar i sin kulturbudget, och ger budskapet att musikskolorna och dess finansiering är avgörande för den professionella militärmusiken. MMS variant föreställer Arméns Musikkår iförda Göta Livgardes uniform modell 1886 med vita byxor, och ungefär samma bildtext som originalet. Nedanför AMK, en bild på en blåsensemble med elever från Skövde musikskola.

Bilden har fått stor spridning nationellt som internationellt. Omkring 49 000 personer har nåtts av inlägget (än så länge rekord för ett inlägg från MMS!) vilket visar på att många ställer sig bakom budskapet. Värdet av kultur går inte att mäta i pengar.

Rikard Flemström