Ola Salo gästar Ystad International Military Tattoo i sommar

Ola Salo – Där har ni årets gästartist på Ystad International Military Tattoo.

– Vi är naturligtvis mycket glada och stolta över att vi lyckats engagera Ola Salo som gästartist i vårt jubileumstattoo i år, säger Håkan Mattsson. ordförande för Ystad International Military Tattoo.

Det är i år tionde gången som Ystad International Military Tattoo genomförs. Tusentals musiker och musikkårer av absoluta av världsklass har genom åren passerat revy i Ystad.

Detta jubileumsår blir inget undantag.

Ola Salo, en gång frontfigur i rockgruppen The Ark, kommer att bli ett extra dragplåster. Många har säker hans fenomenala insats i ”Jesus Christ Superstar” kvar på näthinnan, där han spelade huvudrollen i de uppsättningar som gjordes i Stockholm och Malmö.

Själv ser Ola Salo fram mot att medverka i årets militärmusikaliska show i Ystad, som blir en helt ny utmaning för honom.

Bland de medverkande kårerna märks även det helt otroliga trumslagargänget Top Secret Drum Corps, som tagit världen med storm. 25 trummisar från Basel i Schweiz får trumpinnarna att virvla på ett sätt som får de flesta att jubla av hänförelse. För de som inte sett eller hört dom – gå in på Youtube.

Mer drill i den högre skolan blir det av Norska Garderveteraners Drillkontingent, som gjorde stor succé vid ett tidigare besök i Ystad. Och så kommer The United Air Force in Europe Band, som varit på väg till Ystad några gånger men fått förhinder i sista stund. Räkna med härligt sväng.

Konferencier även i år blir ystadbördige underhållaren Cornelius Löfmark, som skickligt fick det förra tattooet att flyta fram som en dans. Hans uppgift blir även den här gången hålla humöret uppe och lotsa publiken genom arrangemanget.

Phillip Anderson från Australien som var gästdirigent 2015. Nu återvänder denne Sverigevän i rollen som tattooets artistic director, med ansvar för de musikaliska arrangemangen.

– Det här blir verkligen ett jubileumstattoo värt namnet, säger Håkan Mattsson, som räknar med tre fullsatta konsertkvällar i augusti. Ystad International Military Tattoo genomförs 10-12 augusti.

Medverkande musikkårer

* Hemvärnets musikkår Ystad – Värdmusikkår

Musikkåren tog initiativet att starta Ystad International Military Tattoo 1999.

* Top Secret Drum Corps

Ett av världens skickligaste trumslagargäng. De kommer från Basel i Schweiz och består av 25 trumslagare. Det är flitigt anlitade och deras show är något utöver det vanliga.

* Norska Gardesveteraners Drillkontingent

Består av tre grupper; musik, signal och drill. Kontingenten är mycket populär i både Norge och i utlandet. Drillkontingenten har besökt Ystad Tattoo en gång tidigare.

* Royal Air Force Central Scotland Pipes & Drums

Är en traditionell säckpipeorkester med dansare från Skotland.

* The United States Air Forces in Europe Band

Är en amerikansk miltär musikkår som är stationerad i Tyskland. Kåren har ett brett musikaliskt program och är mycket uppskattade och efterfrågade över hela världen.

Zurich City Police Band

Zurich City Police Band bildades 1902, som det första av 20 schweiziska polisband. Musikkåren har i dag ett 80-tal medlemmar.

* Dragontroppen (hedersvakt), Ystad

Började sin verksamhet i Ystad 1975 av ett gäng entusiaster, som hade gjort sin militärtjänst vid kavalleriet. Då och då visar de upp sig för allmänheten i olika sammanhang,

Hemvärnets musikkår Östergötland


Biljetter köper man här:

Julius Biljettservice

– Turistbyrån i Ystad

http://www.ystadtattoo.se