Prova på att vara hemvärnsmusiker!

Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan kommer den 20 till 22 maj genomföra en Military Band Weekend, alltså en helg full med militärmusikaktiviteter för dig som är intresserad av att pröva på!

Från musikkårens hemsida:

“Military Band Wekeend (MBW) ger dig möjlighet att prova på hur det är att vara hemvärnsmusiker.
Vi hoppas att du efter den här helgen har fått pröva på något nytt och roligt som man vanligtvis inte gör i ”vanliga” musikkårer.

Som hemvärnsmusiker spelar man ofta på stora parader, högvakter och andra tillfällen där det är viktigt med det som kallas musikexercis. Det innebär att man i grupp lär sig att marschera snyggt i formation samtidigt som man spelar och marscherar.
Den här helgen ska vi pröva på grunderna för musikexercis, lära oss mer vad det innebär att vara hemvärnsmusiker och vilken roll musikkåren har i Försvarsmakten.
Givetvis ska vi spela mycket och ha det trevligt!

För att du ska få en riktig känsla av Hemvärnsmusiken kommer vi att göra helgen som en kort militärtjänst (lumpen).
Det innebär att du rycker in, får en uniform och kommer att sova i logement med andra. Vi kommer att vara på ett militärt övningsområde som heter Villingsberg och använda deras lokaler. Villingsberg är Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttans militära bas där vi ofta spelar och övar. Du kan läsa mer om musikkåren här på hemsidan.”

 

Är du musiker och intresserad av att testa på militärmusik? Missa inte denna chans! Mer information om evenemanget och anmälan finns på musikkårens hemsida. Klicka här!