Hemvärnets Musikkår Eslöv i ett soligt Stockholm

I helgen som gick (13-14 oktober) stod Hemvärnets Musikkår Eslöv för musiken vid högvaktsceremonin på Slottet. Solen sken över de 36 musikerna som det vore en sensommardag, snarare än en helg mitt i oktober.

Musikkåren var förlagd i Kungsängen, där även FN-veteraner hade en kamratträff just denna helg. Truppen för helgen var Livskvadron, så Aron Ericssons Dragonerna Komma var marschen som gällde i helgen.

I täten för musikkåren gick Hemvärnstrumslagare fänrik Johan Levin, som även stod för koreografin för det figurativa marschprogrammet musikkåren bjöd på uppe på Slottet, under tiden som vakterna byttes av. Musik i det figurativa programmet var bland annat arrangerade av musikkårens dirigent, kapten Eric Berndalen, och av fänrik Olov Ferm, även han musiker i Hemvärnets Musikkår Eslöv.

Musikkåren inspekterades av avgående musikinspektör överstelöjtnant Olle Hermansen, som vid sin sida hade den pågående tillförordnade musikinspektören överstelöjtnant Leif Karlsson. Ni kan läsa mer om detta skifte i en annan artikel här på MMS hemsida.

Missade ni Hemvärnets Musikkår Eslövs vaktparad så har ni möjlighet att se dem på Sveriges Veterantattoo som går av stapeln på Hovet i Stockholm 19-20 oktober.