Ny webbredaktör: Fabian Johansson

Webbredaktionen på MMS har utökats med en ny medlem – Fabian Johansson. Vi ställde fem snabba frågor till Fabian.

Vem är du?

Mitt namn är Fabian Johansson, jag är 20 år gammal och kommer från Ängelholm. Förra året tog jag examen som gymnasieingenjör med inriktning järnväg vid Trafikverksskolan och Rönnegymnasiet i Ängelholm. Sen examen arbetar jag som mark- och banprojektör i järnvägsbranschen. Företaget jag arbetar på heter Atkins och min arbetsplats är i Helsingborg. Jag bor tillsammans med min familj i centrala Ängelholm. Vi tycker om att umgås med varandra och det är oftast mycket skratt och aktivitet i våran familj. Förutom mitt arbete och familj gillar jag att umgås med vänner, träna och resa världen runt.

Vad har du för bakgrund inom militärmusiken?

Mitt stora intresse i livet har alltid varit musiken. Det började med trumpet när jag var åtta år gammal, men efter två år med trumpeten fick jag upp ögonen för slagverk. Sedan dess har det varit slagverk för hela slanten. Jag spelar idag i Hemvärnets musikkår Ängelholm och Engelholm Marching Band. Trots att jag bara är 20 år gammal har jag fått uppleva en hel del i dessa orkestrarna. Tillsammans med EMB har jag medverkat i Eksjö International Tattoo, Ystad International Military Tattoo och en hel del utlandsresor. Man har träffat många kända personer inom militärmusiken. Dessa ser jag upp till och betraktar som mina idoler. I HVMK Ängelholm har jag fått uppleva vaktparader och en utlandsresa till Wittstock i Tyskland, där musikkåren representerade Sverige och den svenska militärmusiken.

Har du något mål med militärmusiken?

Förutom att spela slagverk har jag en dröm om att en dag få bli stavförare i en musikkår. Det är ett intresse som funnits länge. Mitt mål med musiken är att få vara med och påverka så att kulturen lever kvar i kommande generationer. Jag vill visa att det är roligt och häftigt att spela instrument så jag kan inspirera fler att välja musiken, precis som jag och många andra har gjort. Det jag tar med mig från orkestrarna jag medverkar i är att man har otroligt kul tillsammans och att man får väldigt många vänner. För övrigt vill jag fortsätta med musiken på fritidsnivå och vara med om fler tattoo, evenemang och resor.

Vad blir din roll här hos oss på MMS?

Min befattning här på Militärmusiksamfundet är webbredaktör. Jag kommer bland annat publicera evenemang på hemsidan, skriva egna artiklar och intervjua personer som jobbar eller på något sätt sysslar med militärmusik. Det övriga arbetet vi gör i webbredaktörgruppen är att förvalta MMS hemsida och jag kommer antagligen få göra arbete kring den också.

Har du någon favoritmarsch?

Frågan om favoritmarsch var en svår fråga för det finns så många olika bra marscher från olika länder. Om jag börjar med mina svenska favoritmarscher lyssnar jag just nu mycket på Med Örlogsmän, men också Den svenske flygsoldaten och Hertigen av VästerbottenSedan finns det bra engelska marscher såsom Army of the Nile och A life on the ocean wave. Tyska marscher ligger mig också varmt om hjärtat. De jag tänker på är Der Königgrätzer Marsch och Fehrbelliner Reitermarsch.

Vi hälsar Fabian varmt välkommen och önskar honom lycka till i sin nya roll här på MMS!

 

Daniel Krondahl & Ossian Edlund