Referat från MMS styrelsemöte den 13 januari 2020

Det nya årets första styrelsemöte var långt och innehållsrikt.

Bokslutsprognosen för 2019 pekar på något bättre resultat än 2018. Pengar från den stora testamentsgåvan (ca 930 000 kr) börjar komma in. Under 2019 hade MMS 494 betalande medlemmar, och en nettoökning med 12 medlemmar.

Vi har skrivit till kulturnämnden i Göteborg med kritik mot halverade anslag till Göteborg Wind Orchestra (GWO). En protestlista mot en eventuell nedläggning av GWO ska publiceras på vår webb.

Hemvärnets Centrala Musikråd ska uppmana sina musikkårer att rapportera in sina kommande spelningar till MMS kalendarium.

Alla medaljer till nominerade mottagare är utdelade under 2019.

Vi ska starta en Facebookgrupp för våra medlemmar.

Marschnytts redaktion, som aviserat sin avgång efter nummer 1 2020 kom med en offert för en fortsättning. Det var glädjande!

Ett förslag om militära signaler som ringsignaler i mobilerna fick tyvärr läggas ned pga av stora svårigheter att lägga in i iPhones.

Årsmöte planeras till lördag 25/4, alternativt söndag 26/4.

Ordförande ska ta fram ett dokument för MMS om visioner, mål, ambitioner och aktivitetsnivå och presentera, först för styrelsen, sedan i Marschnytt för medlemmarna. Jakob (ansvarig för sociala medier) har skapat en Youtubekanal för MMS.

 

Vid pennan

Hans Nordmark

Ordförande

 

Läs vår skrivelse till kulturnämnden i Göteborg här : Skrivelse till kulturnämnden i Göteborg

Här finns namninsamlingen: Rädda GWO

Besök gärna MMS Youtubekanal: MMS på Youtube