Sveriges Veterantattoo 19 – 20 oktober

Nu är det snart dags för premiär för Sveriges Veterantattoo, vilket äger rum den 19 och 20 oktober 2018 på Hovet i Stockholm. Tattooets syfte är att hylla de cirka hundra tusen svenska män och kvinnor som under ett stort antal år tjänstgjort i internationella operationer och missioner.

Tattooet presenteras av SAAB och arrangeras på uppdrag av föreningen Gula Flugan och Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna. Tattoogeneral är f.d. Överbefälhavaren, general Sverker Göranson. Sveriges Veterantattoo genomförs på ideell basis och allt överskott från tattooet kommer oavkortat att gå till veteranfrämjande verksamhet.

Publiken kommer under föreställningarnas dryga två timmar att bjudas på figurativa marschprogram och musik från några av Sveriges bästa militära musikkårer, samt en historisk tillbakablick över de insatsområden som Sverige varit i. Tattooet avrundas med en storslagen final med över 300 musiker, dansare, fanbärare, soldater och veteraner.

Medverkande är Försvarsmaktens samtliga tre professionella militärmusikkårer, nämligen Arméns Musikkår, Marinens Musikkår och Livgardets Dragonmusikkår. Hemvärnsmusiken representeras av kårerna från Södertörn (Amf 1), Eslöv (P 7), Uppsala (LedR) och Västmanland (LedR). Livbataljon ur Livgardet och Fältartisterna kommer att deltaga, liksom kören Mekani Drängar.

Missa inte denna show till stöd för alla våra hjältar, vilka tjänstgjort i fredens namn! Läs mer och köp biljetter på www.veterantattoo.se

 

John S