Militärmusiksamfundets förtjänstmedalj ”Pro Musica Militare” i silver till Peter Göthe

Under konserten med Karlbergs Musikkår den 18 december förärades Peter Göthe med Militärmusiksamfundets förtjänstmedalj ”Pro Musica Militare” i silver av Militärmusiksamfundets ordförande Hans Nordmark.

Motiveringen löd:

”Mottagaren av medaljen är uppväxt i Växjö. Han lärde sig spela trumpet och kornett i Växjöskolornas musikkår och i Växjö missionskyrkas brassband. Medaljören genomgick musikgymnasiet vid Katedralskolan i Växjö, och gick vidare till musiklinjen vid Ingesunds folkhögskola där han studerade trumpet för professor Harry Kvaebaek.

1993 gjorde vår medaljör musikvärnplikt som kornettist i Armens Musikpluton. Detta följdes av trumpetstudier 1994 – 1998 för professor Marc Schrello vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Därefter arbetade han som frilansmusiker i bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, Hovkapellet, på Folkoperan och i Gävle Symfoniorkester. Andra orkestrar som mottagaren medverkat i är Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, Marinens Musikkår och Östgöta Blåsarsymfoniker. Som dirigent verkade han i Södertörns Brass år 2003 till 2014.

Sedan 2013 är personen i fråga anställd som trumpetare i Armens Musikkår, och sedan 2014 är han även konstnärlig ledare och dirigent i Karlbergs Musikkår vid Militärhögskolan Karlberg. Medaljören genomför där på ett utomordentligt förtjänstfullt och plikttroget sätt sitt uppdrag präglat av gedigen kunskap samt uppskattad auktoritet parad med stor social kompetens. Han är en synnerligen god, omtyckt och omtänksam kamrat.”

Stort Grattis Peter önskar vi på Militärmusiksamfundet!